60xronia xs

Σίτιση

Στο Φοιτητικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου σιτίζονται προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Το Φοιτητικό Εστιατόριο βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη, στο ισόγειο του κτιρίου της Φοιτητικής Λέσχης και λειτουργεί σε χώρους 4500 περίπου M2 με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό του Πανεπιστημίου.
Η παροχή της σίτισης γίνεται με το σύστημα της πλήρους ανάθεσης του έργου, μετά από διαγωνισμό, σε επαγγελματία ιδιώτη, ο οποίος υπόκειται στην άμεση εποπτεία και στον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων του Πανεπιστημίου.

Το Εστιατόριο λειτουργεί το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με διακοπή 14 ημερών τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αντίστοιχα. Συνολικά λειτουργεί 275 ημέρες τον χρόνο με δυνατότητα σίτισης τουλάχιστον 4.000 φοιτητών την ημέρα.

Το καθημερινό μενού, με βάση τη διακήρυξη και τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, περιλαμβάνει πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Φοιτητικά Εστιατόρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λειτουργούν και στις πόλεις της Άρτας και της Πρέβεζας για τους φοιτητές που φοιτούν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην Άρτα και στην Πρέβεζα αντίστοιχα.

figos2Ιστοσελίδα
Επικοινωνία:

Φοιτητική Λέσχη (εστιατόριο) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανεπιστημιούπολη, 45 110 Ιωάννινα

Τηλέφωνα: (+30) 26510-05390, 05487
Ε-mail: merimna@uoi.gr


Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Άρτα):
Τηλέφωνα: (+30) 26810-50515, 50328, 50326
Ε-mail: merimna-arta@uoi.gr


Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας στην Πρέβεζα:
Τηλέφωνα: (+30) 26820-50635, 50560

Στέγαση

Διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες

Για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπάρχει δυνατότητα διαμονής στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου στον χώρο της πανεπιστημιούπολης. καθώς καισε δωμάτια της Εστίας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ, Λόφος Περιβλέπτου στα Ιωάννινα).

Φοιτητικές Κατοικίες Άρτας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οι Φοιτητικές Κατοικίες Άρτας βρίσκονται στην πόλη της Άρτας, στην Γέφυρα Αράχθου, και απέχουν περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Πανεπιστημιούπολη Άρτας. Αποτελούνται από ένα κτηριακό συγκρότημα δυναμικότητας 76 δωματίων. Όλα τα δωμάτια είναι δίκλινα με μπάνιο και υπάρχουν κοινόχρηστα πλυντήρια ρούχων για κάθε όροφο. Οι Φοιτητικές Κατοικίες Άρτας είναι για τη στέγαση δικαιούχων ενεργών φοιτητών που φοιτούν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην Άρτα.

 e-ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα εύρεσης στέγης σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε μία προσπάθεια υποβοήθησης των φοιτητών του στην εύρεση στέγης υποστηρίζει τον ιστότοπο http://enoikiazetai.uoi.gr/

Οι φοιτητές  και τα μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορούν να τον επισκέπτονται και να αναζητούν δυνατότητες στέγασης διαφορετικών κατηγοριών.

esties2Ιστοσελίδα Φοιτητικής Μέριμναςe-ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Επικοινωνία:

Διαμονή στην Εστία του ΕΙΝ 
Υπηρεσία ΕΙΝ -Λόφος Περιβλέπτου στα Ιωάννινα τηλ. 2651042050 -51

Διαμονή στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωανίνων Γραμματεία του Τμήματος Πρόνοιας της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας (κτίριο Α’ Εστίας, τηλ 26510-05466, 26510-05467).

Διαμονή στις Φοιτητικές Κατοικίες της Άρτας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Άρτα):
Τηλέφωνα: (+30) 26810- 50326, 50515, 50328
Ε-mail: merimna-arta@uoi.gr

Υγειονομική Περίθαλψη

Το Τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου στελεχώνεται από μια μόνιμη διοικητική υπάλληλο πτυχιούχο της Σχολής ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηπείρου Τμήματος Νοσηλευτικής .
Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 08:00 πμ μέχρι τις 15:00 μμ στο γραφείο του ισογείου των Α φοιτητικών κατοικιών δίπλα από το κυλικείο.

Οι αρμοδιότητές του είναι οι εξής:

 1. Παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περίθαλψης στους σπουδαστές και στο προσωπικό του Ιδρύματος.
 2. Συνεργασία με άλλους φορείς ( Υπουργείο – Κεελπνό – Νοσοκομείο ) για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων σε θέματα πρόληψης – διατήρησης και προαγωγής της υγείας των σπουδαστών και του προσωπικού του ΑΕΙ.
 3. Μέριμνα και προμήθεια του ιατρείου με το αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό και λοιπά απαραίτητα όργανα.
 4. Έλεγχο και θεώρηση των βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των σπουδαστών.
 5. Διακίνηση της σχετικής αλληλογραφίας και εισήγηση μέτρων προς τη διεύθυνση του Ιδρύματος για την προαγωγή και διασφάλιση της υγείας όλων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Υγειονομική περίθαλψη –ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή –δικαιούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ημεδαποί, ομογενείς και αλλοδαποί για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης που προβλέπεται ως ελάχιστη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ενός Τμήματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Η υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών/τριών στο Νοσοκομείο περιλαμβάνει:

 1. Ιατρική εξέταση
 2. Φαρμακευτική περίθαλψη
 3. Παρακλινικές εξετάσεις
 4. Τοκετούς
 5. Εσωτερική Νοσηλεία

Επίσης βάσει ειδικής κοστολόγησης καλύπτονται τα παρακάτω:

 1. Φυσιοθεραπείες
 2. Οδοντιατρική περίθαλψη
 3. Ορθοπεδικά είδη

Στην Άρτα λειτουργεί Γραφείο Προαγωγής της Υγείας και Παροχής Πρώτων Βοηθειών που στελεχώνεται από δύο μόνιμες διοικητικές υπαλλήλους πτυχιούχους της Σχολής ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηπείρου Τμήματος Νοσηλευτικής.

Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 08:00 πμ μέχρι τις 15:00 μμ στο Τμήμα της Φοιτητικής Μέριμνας (Άρτα) στο ισόγειο του πρώην κτιρίου Φυτικής Παραγωγής, απέναντι το κυλικείο.

ygeia
Επικοινωνία:

Βαμβέτσου Εκάβη
Προϊσταμένη
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης
evamvets@uoi.gr 
2651005646