60xronia xs

Περιγραφή

Το Turnitin είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής που δέχεται ως είσοδο κείμενα εργασιών και άρθρων και τα αντιπαραβάλλει με κείμενα από το διαδίκτυο, με δημοσιευμένες εργασίες, με εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Turnitin από άλλους φοιτητές και με εργασίες που υπάρχουν στα ιδρυματικά αποθετήρια. Ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή, ακόμα και σε μεταφρασμένο κείμενο, και δημιουργεί αναφορά ομοιότητας (similarity report). Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του να εξασφαλίζει στα μέλη του σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στοχεύοντας στη συνεχή αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του.

 

Διαδικασία Απόκτησης Πρόσβασης στο σύστημα Turnitin του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Το σύστημα Turnitin παρέχεται προς το παρόν μόνο σε διδάσκοντες και σε όσους έχει ανατεθεί εξέταση κάποιου μαθήματος.
  • Ένα μέλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα Turnitin, θα πρέπει να αποστείλει e-mail στο turnitin@uoi.gr, με:
  • Το όνομά του
  • Το επώνυμό του
  • Το ιδρυματικό του email
  • Και την ακαδημαϊκή του ιδιότητα

Προσοχή: Όπως θα αναγραφεί το ονοματεπώνυμο, ακριβώς έτσι θα εμφανίζεται στο Turnitin.

Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί με e-mail ότι έχει γίνει δεκτός από το σύστημα Turnitin και θα δημιουργεί τον λογαριασμό του.

 

Σημείωση: Προς το παρόν η δημιουργία λογαριασμού στην υπηρεσία Turnitin διατίθεται ΜΟΝΟ στους Διδάσκοντες των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όχι στους Φοιτητές.

Η διαδικτυακή εφαρμογή TurnItIn μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή φαινομένων λογοκλοπής, αφού είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός αντιπαραβολής κειμένων για την εξακρίβωση της πρωτοτυπίας τους. Η βάση δεδομένων του Turnitin με το περιεχόμενο της οποίας συγκρίνεται η κάθε εργασία περιλαμβάνει:

  • 61+ δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Η σύγκριση δεν γίνεται απλώς με το περιεχόμενο του ανοικτά προσπελάσιμου Internet, βασιζόμενοι στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των διάφορων μηχανών αναζήτησης. Αντιθέτως η ανίχνευση γίνεται ως ακολούθως: Το TurnItIn ευρετηριάζει στους servers του όχι μόνο το τρέχον περιεχόμενο αλλά και αλλαγμένες, ακόμη και διαγεγραμμένες ιστοσελίδες.
  • 637+ εκατομμύρια εργασίες φοιτητών όλων των βαθμίδων
  • 160+ εκατομμύρια άρθρα από ακαδημαϊκά βιβλία και διάφορες εκδόσεις. Χάρη στη συνεργασία του TurnItIn με το δίκτυο Crossref γίνεται σύγκριση σε περιεχόμενο το οποίο δεν είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο Διαδίκτυο.

To Turnitin είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή/εργαλείο ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση. Αντιπαραβάλλει τα κείμενα των εργασιών και άρθρων με κείμενα από το διαδίκτυο, με δημοσιευμένες εργασίες (όπως άρθρα περιοδικών και βιβλίων), με τις εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Turnitin από άλλους φοιτητές και με τις εργασίες που υπάρχουν στα ιδρυματικά αποθετήρια και ανιχνεύει πιθανή λογοκλοπή και σε μεταφρασμένο κείμενο. Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκ. φοιτητές σε 15.000 ιδρύματα από 140 διαφορετικές χώρες.

Πρόσβαση στο Turnitin έχουν στην Ελλάδα 16 Ανώτατα ιδρύματα και η βάση που δημιουργείται μέσω των υποβολών, θα είναι κοινή (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Αιγαίου, Πειραιώς, Δυτικής Μακεδονίας, Δημοκρίτειο, Οικονομικό και Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Χαροκόπειο, Πάντειο).

Προυποθέσεις

Ύπαρξη ενεργού ιδρυματικού λογαριασμού

Δικαίωμα πρόσβασης

Το σύστημα Turnitin παρέχεται προς το παρόν μόνο σε ενεργούς διδάσκοντες και σε όσους έχει ανατεθεί εξέταση κάποιου μαθήματος.

Συχνές ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν συχνές ερωτήσεις